|
Zaznamenali jsme 116639591 přístupů od 17. 10. 2001
|
| |
| Za obsah komentáře zodpovídá jeho autor. |
|
|
Laborka čtyřlitrová (Skóre: 1) Vložil: Myslivec v Neděle, 18. prosinec 2022 @ 07:22:52 CET (O uživateli | Poslat zprávu) | Oko: |
| NadřazenýRe: Laborka čtyřlitrová (Skóre: 1) Vložil: oko v Neděle, 18. prosinec 2022 @ 08:47:04 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | "Koštovačka" u nás je sklenička bez stopky. Používala se kdysi za hlubokého komunismu. Rovné dno, mírně se nahoru rozšiřujicí válec.
Dneska se vína chutnají zásadně ze zaoblených sklenic se stopkou - nahoře se zmenšeným průměrem kvůli koncentraci vůně. Kultura vinařství je dneska kdesi úplně jinde.
Samozřejmě, že ošetřuji vinohrad - ale ekologickými postřiky. Výtažkem z mořských řas zvyšuji imunitu, pomerančovým olejem proti oidiu i perenospoře, uhličitanem (prášek do pečiva) proti perenospoře, sírou proti oidiu. Atd.
|
]
Re: Laborka čtyřlitrová (Skóre: 1) Vložil: Myslivec v Neděle, 18. prosinec 2022 @ 09:19:32 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Ty perlíš Oko. Dva centimetry v koštovačce je půlka. Ale dva centimetry ve skleničce se stopkou je již pěkný "kotel". :-))))) To si tedy dáváš při koštování pořádné stakany. :-))))) Již jenom dle toho jak šprajcuješ ohledně tvé opilosti mi bylo hnedka jasné, že máš hubu ústa na čtyři litry. :-)))) Hele a když jsme tak u toho Oko. Je rozdíl mezi tím když narychlo při stáčení a ošetřování vína víno z koštovačky okoštuješ a mezi tím, když víno jako finální produkt ze širší skleničky degustuješ. Koštovačka pro svou praktičnost své místo nezastupitelné místo ve vinném sklepě má. Jsi pěkný žvanil Oko když používání koštovaček odkazuješ do hlubokého komunismu. Vinaři je stále používají, zrovna tak jako používají i jiné skleničky a džbánky.
A o těch ekologických postřicích mi ještě chvilku povídej. :-))) A perličkou v závěru je ta síra na oidium. Oko, ono to není síra, ale je to CHEMICKÝ sirnatý postřik. A pokud takový postřik používáš, tak žádné mešní víno ve sklepě nemáš! Neb co? Neb mešní víno se nesmí vyrábět z hroznů vinice chemicky ošetřované. Ale co si budeme povídat Oko, že. Používáš naOko nějaké ty eko nefunkční postřiky aby se neřeklo, ale jinak stříkáš tím samým co ostatní a v ta samé dny, neb stačí den dva propást a vinohrad ti shoří a máš po úrodě. Anebo ty jsi takový kaskadér, že v době invaze houbových chorob stříkáš eko postřiky? Nevykládej tady blbosti Oko! Nastartuješ postřikovací konev a stejně jako ostatní valíš do vinohradu fungicidy abys tu pohromu rychle zastavil. A lžeš přitom o tom, že stříkáš ekopostřikem, a přitom jsi Oko jedno ucho když ostatním vinařům nasloucháš které postřiky letos stříkají a které zabírají.
Anebo stříkáš jenom v noci aby tě nikdo neviděl? :-))))) To se říká o takových "ekologických abstinentech" ve tvém kraji. :-)))))
Tak Oko, a nyní si můžeš nalít ty dva centimetry do skleničky na stopce. Ti tedy řeknu, jestli ty dva cenťáky jsou u tebe pouze na patro, tak to tedy musíš mít pořádnou kapacitu chlebárny. :-))))))) |
]
Re: Laborka čtyřlitrová (Skóre: 1) Vložil: oko v Neděle, 18. prosinec 2022 @ 17:09:14 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) |
To vypovídá o tvé kultuře pití vín hodně.
A víno se degustuje pořád stejným způsobem - ať při stáčení doma, nebo při hodnocení na výstavě. Degustační sklenice dneska používané mají výšku samotné nádoby na stopce odhadem tak kolem osmi centimetrů. Vzorek se lije max. do výšky dvou centimetrů. Uděláš hlt, poválíš po jazyku a patře a pak máš možnost spolknout, nebo (když nepotěší) vyplivnout. Zbytek vína ze sklenice se vylije do nádoby určené na slevky. Vína se proto lije víc, než potřebuješ na ochutnání, protože ty dva centimetry ve sklenici jsou nutné pro vizuální posouzení barvy a jiskry vzorku.
..."Nastartuješ postřikovací konev a stejně jako ostatní valíš do vinohradu fungicidy abys tu pohromu rychle zastavil."...
Lžeš Myslivče ve své bezmocné zlobě. Nastartuji traktor a stříkám neseným rosičem o obsahu 300 l. Za dvě hodiny jsem doma.
Stříkám - a nedělám z toho žádné tajemství: Aqua Vitrin
Viti San Sulikol K Kocide 2000
Všechno od firmy Biocont Laboratory.
|
]
Re: Laborka čtyřlitrová (Skóre: 1) Vložil: Myslivec v Neděle, 18. prosinec 2022 @ 18:31:15 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | No tak vidíš, namísto startování 10l konve nastartuješ traktor a navalíš tam 300l jedů.
Takže žádná lež, jenom jsi prozradil obsah užitých postřiků. Jinak ten nesený rosič je pěkná prasárna. Nafouká to jedy všude, i tam kde nemá! Třeba na plodiny k sousedům a k tobě do kabiny traktoru, pokud ovšem na 3011 vůbec nějakou kabinu máš.
Takže ty když vidíš v označení firmy nápis BIO tak si myslíš, že se jedná o biopostřiky? :-))) Ty naivo. To jsou chemické fungicidy jako prase! Přečti si jejich bezpečností listy! Takže žádné mešní víno ve sklepě nemáš! Psal jsi, že používáš ekologické postřiky. Kulové Oko! Používáš chemickou klasiku jako všichni ostatní. Už ty tvoje zavádějící kecy o tom, že ekologicky stříkáš oidium sírou. Ano. Tak se to mezi vinaři zkráceně říká, že sírou, jenomže to není síra, ale sirnatý postřik onen prastarý Sulikol. A ten do ekologie nepleť, ostatně každý si může dohledat bezpečností listy od postřiků na vinohrad. Sulikol, Kuprikol, Champion, Ridomil, taková ta stará klasika atd. A pokud jezdíš ve vinohradě z traktorem s 300 litry jedů tak 100 vinohrad neobrýváš ručně, ale musíš používat herbicidy na trávu, a většinou se užívá Touchdown. Ten již ale raději nestříkáš rosičem, což :-))))). To již ti motorovka na zádech přijde vhod. O insekticidech proti žravé havěti se raději ani nebavme. Karate, Mospilan ten již nebere, tak na co si najel? Na Spintor? Víš Oko, my co postřikům trochu rozumíme si vybíráme postřiky ne podle názvu, ale podle účinné látky a podle zkušeností kolegů jak který postřik aktuálně působí. Poslední dobou je móda postřiky stále přejmenovávat. Ať se to komu libí nebo nelíbí. Zemědělství a vinařství se dnes bez postřiků a umělých hnojiv dělat nedá. Proto je tolik rakoviny.
|
]
Re: Laborka čtyřlitrová (Skóre: 1) Vložil: oko v Pondělí, 19. prosinec 2022 @ 08:15:47 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Čím prázdnější sud, tím víc duní!
Prý "odborník"! A prý jedy!
Viti San je v podstatě prášek do pečiva - uhličitan.
Algirune - je výtažek z mořských řas, imitující rostlině napadení patogenem a tím vybudí její vlastní imunitu na vrchol. Když přijde nápor skutečného patogenu, rostlina je na něho připravena. Flíček napadeného listu perenosporou vypálí tím,že její imunitní systém začne produkovat peroxid vodíku a místo rozšíření perenospory v místě napadení zůstane na ploše listu jen suchá skvrna!
Pomerančový olej ti snad ani nemusím vysvětlovat!
Kocide je nanotechnologií upravená měď s dvojnásobně zvětšeným povrchem oproti třeba Kuprikolu - takže dávkování je poloviční.
Sulikol je osvědčený prostředek proti oídiu - plísni americké.
Je na bázi síry, což je přírodní prvek a dneska se vyrábí taky nanotechnologií.
Toto všechno jsou přírodní fungicidy jako prase!
A jako "herbicid" používáme ve vinohradu křovinořez Stihl na jednotlivé řádky - uličky pak udržuji mulčovačem.
Jsi trouba, Myslivče. Prázdná trouba. V červnu nám ve vinohradu pod keři révy dozrávají luční jahody.
|
]
Re: Laborka čtyřlitrová (Skóre: 1) Vložil: Myslivec v Pondělí, 19. prosinec 2022 @ 08:49:12 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | :-))))) Kocide a Sulikol jako přírodní fungicid? Oko, již toho nech a přečti si konečně bezpečností listy od těchto postřiků.
Samozřejmě že se ve vinohradech používají křovinořezy a mulčovače. Jenže herbicidy to nenahradí. Jsou to stroje na hrubou práci a plevel kolem hlav postříkat herbicidem musíš. Anebo Oko ty jsi takový borec, že křovinořezem sečeš až úplně ke kmeni? Co? :-)))) Anebo po sečení jdeš a plevel okolo každé hlavy trháš ručně? :-)))) Bych tě chtěl přitom vidět. :-)))) Různé byliny, luční jahody, žampiony, to roste ve vinohradě zcela běžně OKO, tím nikoho neohromíš. |
]
Re: Laborka čtyřlitrová (Skóre: 1) Vložil: oko v Úterý, 20. prosinec 2022 @ 11:30:33 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Všechny mnou používané prostředky jsou certifikované podle vinařského zákona pro systémy integrované produkce a organického pěstování (BIO).
Vždyť ty tomu nerozumíš ani za mák, osle starý!
|
]
Re: Laborka čtyřlitrová (Skóre: 1) Vložil: Myslivec v Úterý, 20. prosinec 2022 @ 11:48:40 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Bogy odpusť si laskavě ty tvoje oslovské urážky, a přečti si konečně ty bezpečností listy od postřiků Kocide a Sulikolu.Aneb další tvůj hulvátský výrok na GS. Jinak ke přijímání o Vánocích s tímto hříchem již nemůžeš.
KOCIDE® 2000
Kód: GX-306
Účel použití: fungicid / baktericid
Výrobce / dodavatel:
DuPont International Operations S.a.r.l., 2, chemin du Pavillon, CH-1218 Le Grand Saconnex
(Geneva), Switzerland, tel. (41) 2 2717 5111, fax (41) 2 2717 6088
E.I. DuPont de Nemours and Co. (Inc.) 12701 Alameda Road, Houston, Texas 77045, USA
Du Pont CZ s.r.o. Pekařská 14, 15500 Praha-Jinonice, tel. (420) 257414111, tel/fax: (420)
544 232 060
Tísňová telefonní čísla:
UK: (44)-8456 006.640
CZ: 224919293, 224 915 402 (Toxikologické informační středisko Kliniky nemocí z povolání 1.
LF UK Praha: 24 hod non-stop služba)
email: tis@mbox.cesnet.cz
2. Složení / účinné látky a další komponenty
? Měď úč.l., 35 % hm., ve formě hydroxidu měďnatého 53.7 % hm. - klasifikace: T- R23,
Xn-R22, Xi-R41, N-50/53 CAS [20427-59-2]
3. Rizika
Škodlivý zdraví při požití.
Vážné nebezpečí poškození oka.
Vysoce toxický pro vodní organismy: může vyvolat dlouhodobé nepříznivé účinky ve vodním
prostředí.
A na závěr tě poučím Oko, to že má postřik certifikaci neznamená, že je to EKO postřik!
Postřiky s vysokou mírou TOXICITY nejsou v žádném případě EKO! Takže tady Oko pořád nežvaň o tom, že dva zmiňované postřiky které užíváš jsou ekologické! Nejsou! Jsou pro životní prostředí VYSOCE TOXICKÉ! |
]
Re: Laborka čtyřlitrová (Skóre: 1) Vložil: oko v Středa, 21. prosinec 2022 @ 05:47:23 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Ty jsi ale idiot, Myslivče!
Vždyť o ekologickém vinaření nemáš ani páru! Já ho dělám už přes třicet let!
Samozřejmě že vysoce koncentrované mohou být síra i měď pro člověka nebezpečné! Zvlášť do oka! A co bys jiného tak čekal? Ale pořád jsou to jen látky přírodního původu; čistá síra se vyskytuje na úbočí sopek a je také pro člověka toxická! Podobně sloučeniny mědi ve vysoké koncentraci. Když ale rozpustíš do 300 litrové nádoby 300 g Kocide (Kuprikolu s podobným účinkem bys musel dát 600 g!) , nebo 900 g Sulikolu K (speciálně upravený Sulikol s 50% síry), pak vznikne pro člověka i pro životní prostředí naprosto neškodná koncentrace (pochopitelně pokoušet se to pít bude jen blbec).
Navíc vinařský zákon předepisuje celkové množství mědi/hektar, které se nesmí za jedno vegeteční období překročit (a je snadno změřitelné). Odpovídá to asi třem postřikům mědí za rok.
Pochopitelně nestříká se všemi postřiky najednou, ale kombinují se různě podle počasí a podle potřeby.
A co je podle tebe jedovatého na prášku do pečiva?
Co je jedovatého na pomerančovém oleji? Na 300 l vody se dává jen 1,2l !
A má hned tři účinky: je fungicidní, působí jako smáčedlo a zároveň je to také listové hnojivo. A co má být podle tebe jedovatého třeba na kokosové mýdle?
Jsi, Myslivče jen starý hloupý osel - jak jsi právě předvedl. Osel s vysokou mírou toxicity.
|
]
Re: Laborka čtyřlitrová (Skóre: 1) Vložil: Myslivec v Středa, 21. prosinec 2022 @ 06:55:25 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Ale, ale Bogy, ty do toho čím dál více zatínáš dráp. Sleduji, že tvé hulvátství je opět na vrcholu. Copak? Zpověď ti nepomohla? Tvé hulvátsko hříšné závislosti jak vidno stále přetrvávají. Tvrdil jsi Oko, že používáš přírodní ekologické fungicidy. Postřiky Kocide a Sulikol ekologické nejsou ani náhodou! Takže se tady o ekologickém vinaření nebav! A bez těchto dvou hlavních tahounů, které nemoci skutečně likvidují, by ti ty zbylé dva podpůrné byly k ničemu. Pikantní je ten tvůj za traktorem nesený rosič co fouká jedy všude možně na okolo. :-)))) Na něm máš taky nálepku EKO? :-))))) |
]
Re: Laborka čtyřlitrová (Skóre: 1) Vložil: oko v Středa, 21. prosinec 2022 @ 09:31:23 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Kdyby jsi, Myslivče, alespoň tentokrát ukázal špetku přirozené inteligence a nepokračoval v této pro tebe docela sebevražedné diskusi !
Každý lék je ve skutečnosti jedem - záleží na dávkování. Když si vezmeš jakýkoli příbalový leták od léků, vždycky najdeš i seznam kontraindikací.
Důležitá je právě míra dávkování, aby to člověku neuškodilo, ale příčinu nemoci zlikvidovalo.
Nejinak je tomu v případě postřiků proti chorobám révy.
Všechny postřiky, které jsem uvedl, jsou povoleny Evropskou Unií jako vhodné při správném dávkování pro ekologickou ochranu révy. Aby zničily patogen a přitom byly šetrné k životnímu prostředí. Takže jsou to v tomto dávkování jedy pro patogen - přírodní jedy, vyskytující se v přírodě - ale přitom v tomto dávkování pro člověka neškodné.
Vinohrady těch, kteří používají chemické přípravky, s*****í chemií jako celé Lovosice. Když já projedu vinohradem, voní to tam po pomerančích.
Zeptej se kteréhokoli vinaře, který vinaří ekologicky, zda nemám v tomto pravdu!
Opravdu nepoznáš, kdy bys měl přestat!
|
]
Re: Laborka čtyřlitrová (Skóre: 1) Vložil: Myslivec v Středa, 21. prosinec 2022 @ 11:17:34 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Bogy inteligenci používám, a to velmi účinně. A taky se na rozdíl od tebe nevyjadřuji sprostě.
Znovu ti opakuji.
Tvrdil jsi že používáš EKOLOGICKÉ postřiky. Kocide a Sulikol EKOLOGICKÝ ani PŘÍRODNÍ fungicid NENÍ!
To, že jsou to postřiky certifikované a povolené, tak o tom NENÍ SPORU! ZATÍM!
Postřik který je od výrobce označený NEBEZPEČNÝ ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ nelze považovat za ekologický!
Přečti si znovu bezpečnostní list Kocide. Když se dostane do vody, kde se samozřejmě velmi zředí, ale i tak je stále toxický, takže ty tvoje kecy o ředění postřiku si můžeš odpustit. Chmecké fungicidy které stříkáš na rostliny se přes rostlinu dostanou do hroznové šťávy a přes víno do tvých jater, kde se opět koncentrují. Ředění postřiku před aplikací z neekologického postřiku ekologický neudělá, neb v potravním řetězci se opět v organismech kumuluje. Viz kauza DDT. Dnešní postřiky mají sice rychlejší rozpad, ale vzhledem k tomu kolik je rakoviny se časem zjistí něco podobného jako u DDT.
To, že se vinařství bez těchto NEEKOLOGICKÝCH postřiků neobejde je všeobecně známé. Což se ostatně ukáže až vinařům ekoteroristi zakážou užití těchto NEEKOLOGICKÝCH postřiků a vinohrady dopadnou stejně jako lesy. A myslím si, že v rámci sebedestrukce to bude brzy, jenom co nějaký mega dodavatel vína zalobuje a začne dodávat víno do EU po vagonech. To se hnedka s POVOLENÝCH postřiků stanou NEPOVOLENÉ! Uvědomuješ si Oko jaká je to hrozná páka když je něco POVOLENÉ a CERTIFIKOVANÉ. Za tím není jenom záruka kvalityPo energiích jsou nyní na řadě potraviny a vinařství se s tím sveze. Ti se již nezastaví před ničím. Až to přIjde tak můžeš všem ukázat tu tvoji pomerančovou ekologii bez chemických fungicidů. Vinohrad ti bude možná vonět po pomerančích, ale bez neekologických chemických fungicidů bude plísněmi spálený na tabák.
Začni se Bogy chovat slušně! Nejsi zde anonymně. Očekávám za tvé urážky od tebe omluvu. |
]
Re: Laborka čtyřlitrová (Skóre: 1) Vložil: oko v Čtvrtek, 22. prosinec 2022 @ 08:00:22 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Stále jsi ještě, Myslivče, nepochopil, že v této oblasti nemáš nejmenší šanci, že stojíš na nesprávné straně? Že se pokoušíš obhájit neobhajitelné?
Síra se v přírodě vyskytuje volně . není pro životní prostředí žádným neznámým prvkem. Zrovna tak se v přírodě volně vyskytují i sloučeniny mědi. Není to nic cizorodého, s čím by si životní prostředí neumělo poradit. Minerály obecně nejsou přece nijak neekologické! I když v přílišné koncentraci by byly pro člověka škodlivé jako jedy.
V těchto případech se vždy jedná jen o míru koncentrace (zda působí jedovatě či je neškodný), aby se nenarušila přírodní rovnováha. Když ti lékař při nedostatku draslíku v krvi doporučí jako potravinový doplněk užívat Kalnormin s hořčíkem, je to tvému zdraví prospěšné. Ale i zde záleží na dávkování. Velká dávka by člověku uškodila.
I v ekologickém hospodaření se někdy používají přírodní jedy! Při napadení biologickými škůdci místo chemických insekticidů se používá organický jed z jistého druhu afrického stromu. Má stejný účinek, ale nevznikají po něm škodlivá rezidua - příroda si s ním umí poradit a během krátké doby se rozloží na neškodné látky.
Že je něco koncentrovaného označené jako jed pro člověka - nerozhoduje o jeho použití v ekologickém způsobu hospodaření. Zde se vždy hodnotí až dopad použití na životní prostředí při správném dávkování.
|
]
Re: Laborka čtyřlitrová (Skóre: 1) Vložil: Myslivec v Čtvrtek, 22. prosinec 2022 @ 09:45:57 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Je zajímavé sledovat tvoje kličkování Oko, jenom abys nemusel přiznat, že užíváš neekologické jedy v "ekologickém" hospodaření. Nyní jsi odběhl k výskytu prvků v přírodě. V přírodě se vyskytuje mnoho prvků, ale jedy Kocide a Sulikol se v přírodě nevyskytují, ty vyrobil člověk z prvků které z přírody vytěžil a aby jimi přírodě a sám sobě ubližoval. Jedy které se dnes běžně používají v zemědělství a vinařství se postupně ukládají v půdě, prašností se dostávají do atmosféry a první minuty deště jsou vlastně jedovaté. Do přírody houbové nemoci rostlin patří, a zjistilo se, že biologicky mají houby blíž k říši živočišně než rostlinné a jsou vlastně samostatnou říší s existencí založenou na symbiotickém vztahu. Pokud je mezi rostlinou a houbou vyvážený symbiotický vztah, je oboustranně prospěšný. Pokud houba rostlinu napadne je špatně něco s rostlinou, houba rostlinu rozloží a vrátí ve formě živin do půdy jako "potravu" pro další rostliny, které díky tomu mohou růst. Užíváním fungicidů do této symbiotické rovnováhy člověk těžce zasahuje ve prospěch rostliny. Použití fungicidu proti houbě nakrátko pomůže, jenže má to háček. Houby a nejenom houby ale i hmyz si začal vůči postřikům vytvářet rezistenci a stal se tak agresivnější vůči bezbranné rostlině zhýčkané postřiky u které bylo přirozené vytváření rezistence uměle potlačené. Kvůli rezistenci škůdců a hub se začali zvyšovat dávky a koncentrace postřiků, což je ale rychlá cesta do pekel. A tak se přišlo s kombinací podpůrných postřiků jak to děláš ty Oko, což množství užitých jedů snižuje. A tomuto se dal název "BIO". Mno. BIO a EKO by to bylo, kdyby se postřiky nepoužívaly vůbec. Kombinování postřiků je řešení dočasné a i na tento způsob kombinování postřiků si za časem houby vytvoří rezistenci a budou zase o něco silnější a rostlina bezbrannější. Žel zastavit tento proces již nejde, a musíme v něm chtě nechtě dál pokračovat, člověk již příliš narušil přírodní rovnováhu a začalo se mu to vracet ve formě otráveného světa, různých alergií a rakoviny. Již není cesty zpět. Kdyby to byl jenom ten vinohrad. Ve vodě je již zcela běžný výskyt hormonu estrogen se kterým si příroda nedokáže poradit vůbec a to v takových koncentracích že vodní tvorstvo mění pohlaví se samčího na samičí. Takže po nás potopa.. Nic s tím již nenaděláme, postřiky dále užívat musíme ale to neznamená že si budeme nalhávat, že je to v pořádku a ještě to označovat za EKO a BIO. Fandím šlechtitelství které vyšlechťuje rezistentní kultury rostlin. To je záslužná práce! Nehledět pořád jen na zisk a kvantitu, ale starat se taky o přirozené zdraví rostliny. Jenže rezistenty révy nejsou většinou vhodné pro výrobu vína, ale za to jsou to výborné stolní hrozny a dá se z nich dělat mošt. Takže alespoň něco. Stolní hrozny které pěstuji pro naše děti na výrobu moštu jsou 100% BIO. Nepoužívám ŽÁDNÝ postřik, není třeba. To je Oko BIO a EKO pěstitelství! To!
|
]
Re: Laborka čtyřlitrová (Skóre: 1) Vložil: Melissokomos (Melissokomos@volny.cz) v Čtvrtek, 22. prosinec 2022 @ 21:37:31 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Hmm... škoda, že nejúrodnější půdy jsou vždy sopečné, plné "toxických" látek. Jak dlouho by oko musel stříkat vinohrad, aby se do půdy dostalo tolik síry jako při jedné erupci? Asi miliardu let? Oko používá prostředky schválené pro ekologické zemědělství, tečka. Pokud nepoužívá neodbouratelné syntetické sloučeniny, tak za mě palec nahoru. Sám doma stoláky nestříkám, ale to neznamená, že budu poučovat produkčního vinaře. Jestli chceš zamachrovat, tak vytáhni něco z myslivosti. Znáš to, vinaři jsou různí, myslivci taky. U nás teď na JM teď jeden trávil dravce karbofuranem. |
]
Slzy Vesuvu (Skóre: 1) Vložil: LD (lubd@post.cz) v Čtvrtek, 22. prosinec 2022 @ 21:52:57 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | :)) - Tak to je dobré s tou sopkou. To jsem netušil - a vono to tak vopravdu je: dle všeho někde pěstují vinnou révu přímo na lávových svazích sopečného kuželu.
Myslivcova kolej Zmijozel právě přišla o 10 bradavických bodů.
|
]
Re: Slzy Vesuvu (Skóre: 1) Vložil: Melissokomos (Melissokomos@volny.cz) v Čtvrtek, 22. prosinec 2022 @ 22:31:22 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Jo a když si Etna nebo Vesuv občas uprdne, tak ani nemusí s postřikovačem do vinohradu... muhehe :))) |
]
Re: Laborka čtyřlitrová (Skóre: 1) Vložil: oko v Pátek, 23. prosinec 2022 @ 08:12:41 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Bez síry žádné víno neuchováš, Myslivče.
Co svět světem stojí a lidstvo víno vyrábí, vždycky bylo zapotřebí vysířit nádoby na víno tím, že se v nich zapálila síra.
Síra působí ve víně jako antioxidant - bez síry se víno rychle zkazí, zoxiduje, zhnědne a můžeš ho vylít do kanálu.
Norma udává 10-30 mg oxidu siřičitého v litru - naprosto nutného ke stabilizaci vín. Síra, která byla aplikovaná jako postřik do vegetace, vydrží na rostlině tak 10-14 dní. V moštu při vinobraní je síry z postřiků už jako v kobylinci loje.
Musí se znovu vysířit sudy, aby bylo víno zdravé. Oxid siřičitý je označován jako tzv. "volná síra" ve víně . Je to podobné, jako s kysličníkem uhličitým v sifonu. Když otevřeš nádobu, vyvětrá. Oxid siřičitý sám není součástí vína, ale částečně s vínem reaguje a přechází v pevné sloučeniny síry, které už jsou součástí vín. |
]
Re: Laborka čtyřlitrová (Skóre: 1) Vložil: Vota v Čtvrtek, 22. prosinec 2022 @ 21:44:59 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | >>Začni se Bogy chovat slušně! Nejsi zde anonymně. Očekávám za tvé urážky od tebe omluvu.<<
"Bogy" je urážka, myslivečku, omluv se Okovi! Frajere, jsi sprostý dost i bez vulgarismů. |
]
|
|
Re: Důležitá otázka na Oka (Skóre: 1) Vložil: LD (lubd@post.cz) v Neděle, 18. prosinec 2022 @ 10:09:55 CET (O uživateli | Poslat zprávu) | V jedné věci opravdu mimo jsem - s tím, že tvoje vnučka navštěvuje vinařskou školu, to sem nějak poplet no. Ale všechno ostatní už koresponduje s realitou.
Každopadně děkuji, že jsi dokázal přiznat, že opilost je stav, která ti není neznámá. Na degustační vinné sklenici, co mám doma v kuchyňské lince je skoro úplně u šťopky taková malá nenápadná ryska, která určuje hladinu degustovaného vzorku. Měřil jsem to na odměrce i na kuchyňské váze a dělá to přesně 2cl. Tedy jen 10% procent toho, kolik se nalévá standarně, když si člověk chce víno popít.
To je co by se nehet vešlo. Při padesáti vzorcích to ale už dělá o dost více, než je standardní láhev vína. A pokud si po takovémto koštování necítil žádnou opilost, pak jsou na to možná 3 vysvětlení:
1) stal se zázrak, nebo máš nějakou nemoc související s metabolismem 2) víno se ochutnávalo tím stylem, že se obsah vzorku vyplivoval do připraveného kýble (což se skutečně u některých degustací děje, ale dost pochybuji, že tohle by případ degustace, které jsi se účastnil)
3) lež nebo sebeklam (sebeklam v případě, že jsi přesvědčil sám sebe, že i když jsi podnapilý, tak že jsi si vsugeroval, že nejsi)
Inu, což o to Oko - já bych klidně přijel. Daleko to nemám a skutešně dobrým vínem nepohrdnu. Jenže já myslím, že ty by ses pak neobvykle hlídal Oko. To leda, že bych ti dopředu slíbil, že až si společně dáme pořádně do trumpety a zkritizujeme ty heretický protestanty pojídaje přitom špek a nakládané okurky, že o tom budu muset mlčet, aby Cizinec s Myslivcem nedostali zbytečně moc diskuzní munice. Nebo přizvat i Myslivce do sklépku, páč ten by se jistojistě neudržel - stáhnul by aspoň 2 litry a pak už by bylo jasné, že i on si tu bezhříšnost jen vyfabuloval, stejně jako ty sis vyfabuloval svou absolutní celoživotní "neopilost".
|
| NadřazenýRe: Důležitá otázka na Oka (Skóre: 1) Vložil: oko v Neděle, 18. prosinec 2022 @ 16:45:15 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | No, je to sice docela hezká představa - ale kvůli tomu já své zvyky měnit nebudu.
Jsi mimo v mnoha věcech - jak také jinak, když si děláš závěry na základě své neznalosti problematiky.
Skutečný vinař nikdy nepije z plné sklenice - nemohl by vychutnat víno způsobem, jak se vychutnat má. Ten prostor ve sklenici nad hladinou je prostě nezbytnou nutností. Kdyby jsi mi nalil dvě deci až po okraj, tak bych se z toho já nenapil. To je nešvar, který provozují číšníci restaurací na svých platících hostech - a ti nemají ani ponětí, o co tím přicházejí.
Když přijdeš k vinařovi do sklepa, cvrnkne ti vína vždycky jen ty dva centimetry.
Vy nevinaři máte vypěstované mnohé zlozvyky; červené víno tak do poloviny sklenice od limonády a zbytek dolít coca-colou. Když jsem toto viděl na jedné svatbě, tak jsem myslel, že mě budou omývat!
A co se týká účasti v degustační komisi - svlažíš jazyk a patro - zhodnotíš - a pak máš možnost vzorek polknout nebo vyplivnout. A nedopité zbytky ze sklenic se slévají do zvlášť k tomu určené nádoby. Nevypiješ celý vzorek - musíš zůstat střízlivý až do konce, aby bylo hodnocení objektivní a neudělal jsi si mezi vinaři ostudu. A mezi jednotlivými vzorky kousek chleba či sýra, aby se jednotlivé vzorky po sobě vzájemně neovlivňovaly.
|
]
Re: Důležitá otázka na Oka (Skóre: 1) Vložil: Myslivec v Neděle, 18. prosinec 2022 @ 17:53:49 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Oko nežvaň pořád, dva centimetry se dávají na okoštování do koštovačky!
Abys vůbec viděl jak vypadá koštovačka.
Nalít dva centimetry vína do sklenice na stopce již není degustace, to je konzumace!
V restauraci si žádný vinař víno neporučí, neb vinař pije vína suchá a to co se v restauracích prodává musí být hlavně sladké, chladné a musí toho být plná sklenice. Na ostatním hostům nezáleží protože většina z nich nerozezná víno od koziňonu.
Víno s colou není zlozvyk, ale míchaný nápoj. Mno, když to někomu chutná, ať si to pije. Pije se to na svatbách a jiných akcích kde jsou mladí lidé. Je to určitě lepší než pití chemicky dochucovaných lihovin. Samozřejmě pro vinaře je to degradací vína, ale co s tím naděláš, hlavně že se vypije a nepřijde nazmar. Ostatně dobře víš, že s rozvojem vinařské turistiky přišla poptávka po vínech sladkých. Turistům suchá kvalita nechutná. Takže stejně hodně vinařů kvůli zvýšené poptávce na sladká vína přešlo. Takže to máš něco jako s tou colou, co je sladké nebo slané, v tom se jiné chutě již nehledají. Takže zase jsme u těch třech druhů vína, dá se, nedá se a dá se Pražákům. :-)))
..musíš zůstat střízlivý až do konce, aby bylo hodnocení objektivní a neudělal jsi si mezi vinaři ostudu.
Oko, Oko. Na těchto akcích dělá vinařům ostudu ten kdo zůstane střízlivý. Opilost a vinařství k sobě prostě patří. Ujasni si Oko pojem opilost a střízlivost. Pokud jsi střízlivý tak nekonzumuješ alkohol. Pokud jsi opilý, ovíněný jak říkají vinaři tak máš radost, jsi veselý, jadrný, bodrý, ale to neznamená že nad sebou nemáš kontrolu, alespoň v začátku. Když tak čtu co píšeš, tak pro tebe je opilost KO na šrot, neovládání se a bezvědomí. Jenže něco takového je již alkoholický exces a stav opilosti tomu předcházel. Tady si Oko nastuduj stádia opilosti. Máš tam i něco o tréninku.
|
]
Re: Důležitá otázka na Oka (Skóre: 1) Vložil: oko v Pondělí, 19. prosinec 2022 @ 07:55:00 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | https://www.sklenenyshop.cz/sklenice-na-vino/crystalex-sklenice-na-vino-sandra-350-ml--6-ks/
Abys viděl, z čeho se zase koštuje u nás ...
|
]
Re: Důležitá otázka na Oka (Skóre: 1) Vložil: Myslivec v Pondělí, 19. prosinec 2022 @ 08:26:02 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Oko, Oko. No tak jestli z toho dle pouze koštujete, tak již raději neříkej nic. :-))))
Zase si pleteš koštování s degustací. A zase se projevuje ten tvůj vzdor a vzpurnost a budeš se přít i o věci ve vinařství zcela samozřejmé, jenom proto abys měl tu svou poblblou "pravdu"
Tak dva centimetry do této sklenice je pro tebe pouze na patro!? Dva centimetry v této sklenici je deci, a pokud bys u každého demižonu při stáčení do sebe kopl decku, tak by ses rychle zkoštoval.
Hele žvanile, při stáčení vína tedy při práci není čas na nějaké velké degustace, krátká ochutnávka malého množství z koštovačky zda je všechno OK a pracuje se dál. Skleničky na stopce se užívají až je práce hotová, až přijde čas víno hodnotit. Kdybys tady raději místo toho tvého patologického vzdoru popsal jak všechno probíhalo udělal bys lépe. Prostě jsi starý a netáhavý a vlezl jsi do sklepa kde se pracovalo, a tak jsi tam postával, pravděpodobně mudroval a měl jsi čas na degustaci z větší sklenice. Bylo to tak? A již blbě nežvaň a neuč orla létat! |
]
Re: Důležitá otázka na Oka (Skóre: 1) Vložil: oko v Středa, 21. prosinec 2022 @ 05:57:55 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) |
Ony dva centimetry jsou nutné pro posouzení barvy, vůně a jiskry vína, třeba s vínem ve sklence zakroužit dokola - není povinností to všechno vypít, ty starý osle!
A vzhledem ke tvaru sklenice se ani zdaleka nejedná o nějaké deci, ale v praxi o centilitry.
V televizi šly dříve pořady "Putování za vínem" podívej se na to, jak se tam koštuje víno, ty přeborníku na všecko!
Ty "Orle" se slepičím mozkem!
|
]
Re: Důležitá otázka na Oka (Skóre: 1) Vložil: Myslivec v Středa, 21. prosinec 2022 @ 07:12:21 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Je zajímavé hulváte Bogy sledovat kam jsi schopný až zajít. Začal jsi zde se stáčením vína při kterém je pro tebe okoštování 2cm vína ve sklenici, tedy cca 1dcl dávka pouze na patro. Když jsem ti napsal, že při stáčení se používají mnohem praktičtější koštovačky, kde 2cm jsou tak 2 ml, což je skutečně dávka jak se říká na patro, tak tys od stáčení utekl k degustacím, a nyní až do televize. Když jsi u těch degustací, je od tebe velmi věrolomné, že když ti tak trhá žíly, že si někdo namíchá víno s colou, a vylévání nedopitého degustovaného vzorku, či dokonce jeho vyplivování ti nevadí? A polepši se, poslední dny jsi sprostý jako dlaždič. |
]
Re: Důležitá otázka na Oka (Skóre: 1) Vložil: oko v Středa, 21. prosinec 2022 @ 09:18:56 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) |
Práce someliéra je docela specifickou činností, vyžadující odbornost a neustálé vzdělávání.
A proč by mělo vadit vylévání přebytečného vína? To se máme kvůli Myslivci snad opíjet?
Degustace je zcela specifickou činností - to není běžné užívání vína pro potěšení!
A zdaleka nikdo se ti tady, Myslivče, ve tvém hulvátství nevyrovná. To ty jsi nasadil laťku tak vysoko, že nemáš konkurenci.
Když já o tobě prohlásím, že jsi "starý osel", jen tím vyjadřuji tu prostou realitu, že nemáš o věci ani ponětí, ale jako brouk Pytlík stejně kecáš úplně do všeho.
|
]
Jistojistě (Skóre: 1) Vložil: Myslivec v Neděle, 18. prosinec 2022 @ 17:05:40 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Ty máš ale fantazii trolle. Stejnou jako modláři. Slyšíš asi trávu růst, víš JISTOJISTĚ že bych se neudržel. Mno. A co víš ještě jistojistě? Co bych jistojistě ještě dělal? Kde bereš tu jistojistou? To je věštění, prorokování? Pověz. A reaguj prosím na otázky a k věci. Rozumíš otázkám? Ještě jednou. Reaguj na otázky, a ne na tvé domýšlenky.
...a.o...e. ..o..e, .e .v..e p..v..a.e .. ... ..p.a.. ! |
]
Klíčová otazka na pana Myslivce (Skóre: 1) Vložil: LD (lubd@post.cz) v Neděle, 18. prosinec 2022 @ 19:52:46 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Myslím, že teď jsi udělal jistou chybu Myslivče. Bude ti totiž položena nepříjemná otázka, která to rozčísne. Ta otázka je jednoduchá: konzumoval jsi takové množství alkoholu, které ti přivodilo opilost, poté, co jsi se stal bezhříšným?
Když odpovíš, že ano, je jasné, že bezhříšnost je ve tvém měřítku jen iluze. Když odpovíš, že ne a budeš vědomě lhát, přidáš k té opilosti ještě další hřích. Když nebudeš chtít odpovědět, musím to brát jako tiché přiznání, neb není důvod odpovědět "NE", pokud by to byla pravda.
Pokud odpovíš, že "NE" a bude to pravda, je otázka, jak dlouho teda ta bezhříšnost vlastně trvá - aby to třeba nebylo měsíc nazpět. Pak bych se tě musel znovu optat třebas za rok, jestli se něco nezměnilo.
Myslivci jsou lidé, kteří si obecně rádi "přihnout". A někdy i na lovu, i když se to nesmí. Když jdeš s ostatníma myslivcema do krčmy, dost pochybuji, že by sis v pátek navečer dal jedno malé pivko a pak do sebe lil už jen točenou sodovku. Když bys navštívil vinný sklípek s tím, že by jsi tam byl dozorován, zda nepiješ moc a tím pádem nehřešíš, asi by ses udržel. Ale když bys tam šel bez vědomí že nejsi dozorován, myslím, že bys u jedné dvoudecky nezůstal. Pletu se Myslivče?
|
]
]
A je to tady: Myslivec popřel svoji údajnou bezhříšnost (Skóre: 1) Vložil: LD (lubd@post.cz) v Pondělí, 19. prosinec 2022 @ 05:50:14 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | Ok Myslivče - čekal jsem to. Tvoje mlčení tedy beru tak, že o tom nechceš mluvit. Nechceš mluvit o tom, že sem-tam konzumuješ alkohol v nebiblické míře. Ano - u myslivců je tohle docela předpoklad. Abstinence je u myslivců vzácná.
Takže tím nám tvoje údajná bezhříšnost padá. U Cizince je to stejné - byť důvody mohou být jiné. Bezhříšnost je chiméra. Požadavky Boha jsou natolik přísné, že není možné nehřešit, byť by se člověk snažil sebevíce.
Bůh mne pověřil Myslivče, abych ti ukázal zrcadlo - abys ses přestal obelhávat a abys přestal obelhávat svoje okolí.
Amen.
|
]
Re: A je to tady: Myslivec popřel svoji údajnou bezhříšnost (Skóre: 1) Vložil: oko v Pondělí, 19. prosinec 2022 @ 07:48:50 CET (O uživateli | Poslat zprávu) ) | :-)) |
]
]
|
|
|
|