Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 1451 Bydliště: Česká republika
Zaslal: pá říjen 11, 2024 7:49 pm Předmět:
Já moc knihy nečtu, ani se témeř nedívám na videa, spíše jen výjimečně. Mám v plánu si ale v důchodu přečíst všechny Foglarovky a knihy od Stanislava Rudolfa (moje oblíbené knihy dětství).
doplnění :
(Myšleno opakovaně čtené knihy z dětství, které mám v mé staré knihovně, a nejsou na internetu, ty bych si moc ráda ještě jednou přečetla očima dospělého...)
Naposledy upravil brusle7 dne pá říjen 11, 2024 9:21 pm, celkově upraveno 2 krát.
Zaslal: pá říjen 11, 2024 8:12 pm Předmět: Raymond Moody Život po životě
Hm, zvláštní, že Tě nezajímá duchovní literatura .
Já se ráda dozvídám o tom, jak lidé vnímají Boha ve svých životech.
Jak Bůh je posiluje na Cestě
Jakým způsobem došli k určitému poznání Boží Pravdy...
Třeba kniha Raymonda Moodyho "Život po životě" přiměla hodně lidí zamyslet se nad smrtí a smyslem života
Pán používá různé způsoby, jak přitáhnout na sebe pozornost toho, koho si vyvolil a jedním ze způsobů je i literatura
Magdalena _________________ Magdalena
Naposledy upravil Magdalena07 dne po únor 24, 2025 8:31 am, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: pá říjen 11, 2024 8:23 pm Předmět:
Moodyho "Život po životě" jsem poprvé četla někdy na přelomu 70.-80. let ještě na střední škole jako mladá holka... Přečetla jsem mnoho duchovních knih, mnoho.
Nyní přečtené spíše zpracovávám, ukládám do praxe, uzavírám...
A čerpám spíše v dostupných duchovních textech na internetu, než ve vázaných knihách nebo ve videích...
Takže pro mne je nejlepší forma odkaz na duchovní texty... (Forma podobně jako GS, DF apod.)...
Zaslal: pá říjen 11, 2024 10:07 pm Předmět:
Moody tady uvádí osobní zkušenosti lidi, kteří prošli klinickou smrtí a sám pak na vlastní kůži prožil to, o čem psal 🙂
Tak, jak tady vyprávíme své zážitky a poznání Boha , tak Moody se stává apoštolem současné doby , kdy ukazuje směr Cesty k Bohu.
Pak už je na čtenářích , jestli slyší hlas a nebo knihu odloží jako fantasmagorii
Zážitky setkání s Ježíšem jsou velmi velmi osobní a inspirující 🙂 _________________ Magdalena
Založen: Feb 04, 2004 Příspěvky: 274 Bydliště: Czech_Republic
Zaslal: so říjen 12, 2024 7:11 am Předmět:
Knihy od Moodyho bych nečetl To je nevěřící člověk, který měl blíže k židovství. Z církví se mu líbili katolíci a mormoni. Kdyby žil apoštol Pavel, poradil bych nám, abychom byli bdělí a nenaletěli. Pán Ježíš mu nic neříká a nic k Němu necítí. Takže možná spíše nebezpečné čtení, které čtenáře k Bohu a k Pánu Ježíši nepřivede. Pokud se týká stavů při klinické smrti, jsou vyvolány reakcí organismu. Pravděpodobně vznikají v mozku nějaké látky, které působí jako droga. Pán Bůh to tak prostě zařídil. Moje kolegyně mi po operaci srdce řekla. „Byl to tak krásný stav, že se smrti nebojím.“ Smrt mozku však nikdo nepřežil.Tuto knihu tak razantně odmítám.
Zaslal: so říjen 12, 2024 7:44 am Předmět:
Je to Tvůj názor .
Možná , že neznáš všechny Jeho knihy a neposloucháš rozhovory s ním. Pán ho pomalu a jistě přivedl sobě a je to Náš člověk.
Ty vždy rázně každého posoudíš a odsoudíš.
Pán má jiná měřítka 🙂
Vím, že je to křesťan. To, že si prošel různými cestami než poznal našeho Pána, nás jen ujišťuje o tom, že jsme v Jeho ochraně a kdo patří k Božímu lidu, toho Pán vyvede i ze samotného pekla !!!
Zaslal: so říjen 12, 2024 8:10 am Předmět:
Mooodyho svědectví a svědectví lidí o klinické smrti je samozřejmě velkou otázkou a vše nasvědčuje o dalším (vědeckém) potvrzení toho, že lidská duše je nesmrtelná a žije dál i po smrti těla (že je je duše na těle nezávislá).
Tu nezávislost lze též podobně poznat i za života (vytržení, extáze) v situacích "plného odhození svého já" a v souběžném pozvání Pánem k Němu blíž, jak jsem včera psala pod tématem v CsJ "Básně" jako komentář k básni Miriam o "létání" (komentář 11.10.2024).
Svědectvím lidí můžeme věřit i nemusíme, podobně jako třeba Mariánským Zjevením věřit můžeme i nemusíme, svědectvím různých "svatých" věřit můžeme i nemusíme. Preferuji v tomto svobodu víry ohledně svědectvích druhých lidí, která může procházet různým osobním vývojem na základě vývoje našeho poznání a našich priorit. Podstatné je Evangelium a poznání Krista, žít Evangelium v našich životech - s tím, že svědectví ostatních jsou zajímavá (ale v naší víře "dobrovolná", s možností velké víry či pochybností).
Já osobně Moodyho poznatkům spíše věřím (i vzhledem ke své osobní zkušenosti s Pánem).
Zaslal: so říjen 12, 2024 8:16 am Předmět:
Ale, ale, nikde jsme se nedočetl, že by byl křesťan. Máme se držet evangelia. Nečetl jsem, že by propagoval Krista. Je mu 80 let a asi není členem žádné církve. Je to vědec a parapsycholog, který zkoumal prožitky klinické smrti a to není ještě smrt mozku.
V roce 2011 mu Český klub skeptiků Sisyfos udělil negativní cenu Bludný balvan za „pseudovědeckou interpretaci zážitků blízkosti smrti. Tady se nepíše nic o Kristu.
Na základě rozhovorů s tisíci lidí o jejich prožitcích blízké smrti a mnoha vlastních prožitcích některých typických příznaků prožitků blízké smrti jsem přesvědčen, že existuje život po smrti. Na základě výpovědí svých pacientů nemám absolutně žádné pochybnosti, že se na krátko dostali na onen svět.[5]
Co říká Boží Slovo o smrti?
• 7A prach se vrátí do země, kde byl, a duch se vrátí k Bohu, který jej dal.
Moody spíše nemá žádnou víru v Krista jako Spasitele. Spíš odvede od víry V Krista. Mně připadá že má židovskou víru a ta Krista neuznává.
Zaslal: so říjen 12, 2024 8:29 am Předmět:
Copak nevíš, jak krutě se chovali Židé ke křesťanům? Židé Krista berou jako podvodníka. To muslimové v něm aspoň vidí významného proroka. Křestané v prvních staletích nejvíce zla trpěli od Židů. Stačí číst, co píše apoštol Pavel. Židovská víra neuznává Krista!!
Zaslal: so říjen 12, 2024 10:39 am Předmět:
Ale jsou i mesiánští Židé, kteří patří mezi Boží lid . Ti pochopili, že Mesiáš už přišel a očekávají spolu s námi II. příchod Ježíše Krista _________________ Magdalena
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.