Zaslal: st srpen 14, 2024 8:19 pm Předmět:
“”Ve chvíli vítězství
člověk už se neohlédne zpátky”
Už teď jsme vítězové v Jeho Lásce k nám
Už teď se nemusíme ohlížet zpátky, protože je nám smazán dlužní úpis, už bylo za nás zaplaceno. V Jeho Lásce jsme zvítězili nad tím Zlým!!!
Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 1451 Bydliště: Česká republika
Zaslal: st srpen 14, 2024 9:58 pm Předmět: Re: Básně ( v poezii i próze ) na cestě s Ježíšem
Miriam napsal:
Vyhlížím vítězství
Vyhlížím vítězství,
ve dnech, kdy láska zdá se vzdálená.
Nakonec bude vše snadné,
to jen teď se chvěji a modlím se schoulená.
Ve chvíli vítězství
člověk už se neohlédne zpátky,
to jen teď, ve chvíli bolesti,
úpím úzkost mezi řádky.
A ve víře přibitá
a ve víře stálá,
přijímám vše s pokorou
a dostávám víc, než jsem si kdy přála.
Ahoj Miriam, básně
Tak to mám radost, to si budeme rozumět
Rozumím, co chceš říci... Co je mezi verši...
Také jsem psávala plno básní, ze tmy ke světlu...
A nešlo to vyjádřit jinak než právě verši...
Díky za sdílení Tvé cesty, nádhera, rozumím
Brusle7
Naposledy upravil brusle7 dne čt srpen 15, 2024 8:07 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: čt srpen 15, 2024 4:48 pm Předmět:
Vztah duše s Milovaným... Nikdy mi to nešlo nějak vyjádřit... Vždy to bylo spíše tajemství... Tajemství lásky... Včetně té úzkosti a čekání a setkávání...
Jsou to takové výkřiky duše... Z toho úžasu... Kdy ústa chtějí křičet a přesto jsou němá...
Zaslal: so srpen 17, 2024 2:01 pm Předmět:
Miriam napsal:
......
Pravda je,
kdy už na nic nechceš si hrát.
......
Pravda je,
že nespoutáš to, co máš rád.
......
Pravda je stálá a nezná změny.
Zůstává táž na stupni vítězů i bez odměny.
....
A miluješ-li Pravdu, víc nemusím se ptát.
Z víry Bohu, víru v Tebe učím se pomalu znát.
Nádhera, Mirian, díky.
V těchto čtyřech verších vnímám největší sílu pravdy v lásce k pravdě. Na nic si nehrát, nespoutat (nezradit lásku), neměnnost pravdy (i v pronásledování či útisku pro ni), víra v Pravdu Boží...
Je tak nějak podobně vnímáno?
Miriam, já jsem hodně básní psala v 90. letech, nyní již jen výjimečně. Ale pokud zase nějakou novou báseň složím, budu sdílet. Něco málo jsem již asi sdílela v historii na GS od 2009.
Děkuji všem za milé reakce. Básně jsou pro mě jako cesta k poznání pravdy, kterou vnímám v pocitu. Nikdy předem nevím, kam mě verše zavedou a jaké tajemství mi odhalí...
Zaslal: út srpen 20, 2024 7:36 am Předmět:
Možná se ještě na tomto místě zeptám, zda někdo znáte nějakou současnou duchovní (mystickou) poezii, autory a jejich dílo? Pokud ano, poprosím o odkaz sem na DF, děkuji.
Možná se ještě na tomto místě zeptám, zda někdo znáte nějakou současnou duchovní (mystickou) poezii, autory a jejich dílo? Pokud ano, poprosím o odkaz sem na DF, děkuji.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6Další
Strana 1 z 6
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.