Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 1451 Bydliště: Česká republika
Zaslal: st říjen 22, 2025 6:15 pm Předmět: NZ chronologicky - místo 33. kapitoly - Já a Otec jsme jedno
Jsme jedno
Přišla zima a v Jeruzalémě se konal svátek Zasvěcení chrámu.
Ježíš se procházel v chrámě, v Šalomounově sloupoví.
Tam ho obstoupili Židé se slovy: „Jak dlouho nás budeš napínat? Jestli jsi Mesiáš, řekni nám to jasně.“
„Řekl jsem vám to, a nevěříte,“ odpověděl jim Ježíš. „Skutky, které dělám ve jménu svého Otce, o mně vydávají svědectví.
Vy ale nevěříte, protože nejste z mých ovcí.
Mé ovce slyší můj hlas a já je znám a následují mě.
Já jim dávám věčný život a nezahynou navěky a z mé ruky je nikdo nevyrve. Můj Otec, který mi je dal, je větší nade všechny a nikdo je nemůže vyrvat z ruky mého Otce.
Já a Otec jsme jedno.“
Zaslal: so říjen 25, 2025 11:14 pm Předmět:
"Jestli jsi Mesiáš, řekni nám to jasně.“
„Řekl jsem vám to, a nevěříte,“ odpověděl jim Ježíš. „Skutky, které dělám ve jménu svého Otce, o mně vydávají svědectví.
Tady Ježíš jasně říká, že je tím očekávaným Mesiášem, že skutky, které činí to potvrzují a dosvědčují.
Proč tedy nejsou schopní uvěřit???
PROTOŽE
N E J S O U Z JEHO OVCÍ !!!
Jenom Jeho ovce uvěří,
jenom Jeho ovce slyší Jeho hlas
jenom Jeho ovce jdou za Ním.
Může ovce rozhodovat o svém majiteli?
Nemůže!
Ovce je vybrána Pastýřem, výběr je z počátku tajemstvím pro ovce i pro vlky. Ne ale pro Nepřítele, ten přesně ví, kdo je označen pečetí Majitele.
Výběr ovcí se konal na počátku věků, Pastýř zaplatil jen za SVÉ ovce, které přivádí na pastvu a do svého Království. Ovce budou vycházet a vcházet podle vůle Pastýře.
Toto hluboké tajemství je pouze mezi Ním a Jeho lidem!
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.