Zaslal: so květen 24, 2025 2:48 pm Předmět: Nanebevstoupení J. Krista a šavu'ot
Nanebevstoupení Ježíše popisuje pouze Lukáš, v evangeliu a ve Skutcích, který nebyl přímým učedníkem Ježíše Krista. Ostatní o této události mlčí. Když jsem se dívala na svátky mesiánských Židů, tak tento svátek, který by připadl na dnešní den 24.5.2025, není uveden v jejich kalendáři.
Až svátek šavu'ot 1.-2.června slaví jako den, kdy byla dána izraelcům Tóra - Desatero na kamenných deskách a tímto byl židovský národ vyvolen k službě Bohu a zároveň je to den, kdy byl dán Boží duch těm, které si Bůh povolal a vyvolil ke své službě.
Je zvláštní, že takovouto událost jako je seslání Ducha božího nenajdeme v ostatních evangeliích... _________________ Magdalena
Zaslal: so květen 24, 2025 7:59 pm Předmět:
Nanebevstoupení, odchod z této Země, aby se po více než 2 000 let znovu vrátil pro svůj lid a vytrhl je ze soužení, které se bude stále stupňovat.
Luk.24:47-53
47v jeho jménu se bude zvěstovat pokání na odpuštění hříchů všem národům, počínajíc Jeruzalémem.
48Vy jste toho svědky.
49Hle, sesílám na vás, co slíbil můj Otec; zůstaňte ve městě, dokud nebudete vyzbrojeni mocí z výsosti.“
50Potom je vyvedl až k Betanii, zvedl ruce a požehnal jim;
51a když jim žehnal, vzdálil se od nich a byl nesen do nebe.
52Oni před ním padli na kolena; potom se s velikou radostí navrátili do Jeruzaléma,
53byli stále v chrámě a chválili Boha.
Sk.1.1-12
1První knihu, Theofile, jsem napsal o všem, co Ježíš činil a učil od samého počátku
2až do dne, kdy v Duchu svatém přikázal svým vyvoleným apoštolům, jak si mají počínat, a byl přijat k Bohu;
3jim také po svém umučení mnoha způsoby prokázal, že žije, po čtyřicet dní se jim dával spatřit a učil je o království Božím.
4Když s nimi byl u stolu, nařídil jim, aby neodcházeli z Jeruzaléma: „Čekejte, až se splní Otcovo zaslíbení, o němž jste ode mne slyšeli.
5Jan křtil vodou, vy však budete pokřtěni Duchem svatým, až uplyne těchto několik dní.“
6Ti, kteří byli s ním, se ho ptali: „Pane, už v tomto čase chceš obnovit království pro Izrael?“
7Řekl jim: „Není vaše věc znát čas a lhůtu, kterou si Otec ponechal ve své moci;
8 ale dostanete sílu Ducha svatého, který na vás sestoupí, a budete mi svědky v Jeruzalémě a v celém Judsku, Samařsku a až na sám konec země.“
9Po těch slovech byl před jejich zraky vzat vzhůru a oblak jim ho zastřel.
10A když upřeně hleděli k nebi za ním, jak odchází, hle, stáli vedle nich dva muži v bílém rouchu
11a řekli: „Muži z Galileje, co tu stojíte a hledíte k nebi? Tento Ježíš, který byl od vás vzat do nebe, znovu přijde právě tak, jak jste ho viděli odcházet.“
12Potom se z hory, které se říká Olivová, vrátili do Jeruzaléma; není to daleko, jen asi kolik je dovoleno ujít v sobotu.
I když se o tom zmiňuje jen Lukáš, musím nad tím rozjímat.
Byl viděn jen vnitřním zrakem apoštolů ...?
Jak smutné to muselo být pro Jeho matku, Marii Magdalenu a Jana , když se jim vzdaloval a mizel v oblacích.
Všechny další jejich dny byly naplněny myšlenkami na Něho a službou pro Něho, ale také jistotou, že se "brzy" zase s Ním setkají v Jeho Království.
Tak je tomu i v současnosti
Kdo se s Ním jednou setká,
koho osloví Jeho hlas, ten je naplněn Jeho láskou a obrovskou touhou- být s Ním jak to popisuje Píseň písní,
ten pochopí o jakém "pokoji v duši" mluví náš Pán
ten už navždy se zbavil touhy po moci, po slávě, po penězích...
ten je svobodný a volný ve své duši , zbaven pout závislosti patřit někomu, vlastnit někoho..
jen pouta lásky k Bohu a bližním jsou smyslem Jeho života tady na Zemi _________________ Magdalena
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.