Zaslal: út duben 10, 2007 11:19 am Předmět:
Ahoj
Ptal jsi se na adventisty, tak ti napíši co o nich vím:
je to Křesťanská církev - protestanté
1)Odmítají vše co si podle jejich názoru protiřečí s Biblí
2)Považují Starý zákon za stejně důležitý jako Nový (s tím že Nový navazuje,je připraven a vyvynul se ze Starého zákona)
3)Principy obsažené ve starém zákoně považují za následování hodné - pokud mají i dnes svůj význam - tedy i desatero a sním mimo jiné svěcení bohoslužeb v Sobotu.
4)Spasení je podle jejich slov na základě milosti nikoli zákona a z toho důvodu se snaží zákon dodržovat.
5)Věří že i v dnešní době může Bůh dát lidem dary, které měla církev na počátku. Z tohoto důvodu přijímají Spisy prorokyně E.G. White jako inspirované Bohem. Ovšem musí být splně bod 1
6) Věří v to že Ježíš, Otec i Duch mají Božské vlastnosti a existuje mezi nimi dokonalá vazba.
7) V otázce smrti, Bibli chápou tak, že se vyjadřuje způsobem, že člověk, který zemře neví o ničem a "spí" v prachu země ovšem jeho dech života (Duch) odešel k Bohu. Tento člověk bude přiveden k vědomí při vzkříšení. Na konci světa.
8 ) V otázce pekla porozuměli Bibli tak, že učí o spálení v ohnivém jezeře nikoli o nekonečném utpení.
Očekávají blízký návrat Ježíše a sním přicházející vývoj v náboženském světě k probuzení avšak také tříbení spolu s přírodními katastrofami znamenají ovšem ne hrůzu a strach, ale naději že bude svět obnoven a spravedlivý člověk(na základě Ježíšovy oběti) zachráněn.
Zaslal: út duben 17, 2007 11:27 am Předmět:
Ahoj ptala ses na adventisty. Takže já jsem adventista. To co napsal(a) Nemesis je pravda. Snad bych chtěl podtrhnout tři protestantská "sola".
"Sola scriptura" - Bible je nejvyšším rozhodčím ve věcích víry.
"Sola fide" a "sola gratia" - naše spasení je dar Boží milosti a přijímáme je pouhou vírou. Nedá se ničím zasloužít. Víru pak chápeme jako praktické ztotožnění se s principy, které nacházíme v Písmu svatém.
no nezlob se , ale to říkají katolíci taky Jinak nic proti adv. nemám, mám odtud i známou, ale mně osobně by to nevyhovovalo kvůli přílišnému lpění na SZ. Máme přece Novou a LEPŠÍ smlouvu, tak proč se držet jako katolíci Zákona, který už Ježíš naplnil? Myslím tím lpění na vegetariánství, nepití kávy ( já ji sice taky nepiju, ale ne proto, že by mi to někdo zakázal), zákonického dodržování sobot - Ježíš je přece Pánem i nad sobotou, ne?
Pravá církev je množina všech znovuzrozených křesťanů NAPŘÍČ denominacemi!
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Můžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Můžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Můžete hlasovat v tomto fóru.