Zaslal: pá říjen 22, 2004 11:25 am Předmět:
Podle mne je zde velky problém v tom,že neodlišujeme myšlenky a názory od samotných lidí. CHtěl bych reagovat na \"radikální přízpěvek\" Neznamená přeci , že nemám rád lidi, kteří podle mne neříkají pravdu, když řeknu , že jejich názory jsou podle mne nezprávné. Myslím, že každý tíhne k tomu, že když odsuzuji názory některého člověka, tak odsuzuji samotného autora těchto názorů. Je dobré stát pevně zatím co já považuji za pravdu a ustoupit jen tehdy pokud si myslím že druhá strana měla pravdu, ale ne proto abych byl tolerantní nebo \"neodsuzoval druhé\" i když je ve skutečnosti neodsuzuji. Co se týče smíšených manželství, myslím si, že vše je jen otázka míry rozdílnosti čím více principielních rozdílů, tím větší problémy a naopak. Konec konců dva naprosto stejní lidé se stejně nikdy neptkají. Při sporu je důležité poznat, jestli se jedná o dvě různé formy stejného principu (a pak je třeba být tolerantní) nebo o zcela opačné principy- a pak je třeba trvat na tom co si jámyslím, že je zprávné.
Jako ateista také nedoporučuji manželství s \"křesťankou\". Jeden by řekl, že křesťansky vychovaná žena se bude snažit být oporou rodině i svému muži a dětem. Omyl - protože akce budí protiakci, tak výsledek je právě opačný, žena klidně obětuje rodinné štěstí pro svého milence a obhajuje to pokryteckým \"je jsem se obětovala\" a \"já to dělám pro něj\", případně že si poroučet (tedy i třebas radit) nedá protože jako malá se naposlouchala až dost....
Myslim ze jste necetli stejnou knizku kde se pise: jeden Buh,jedna vira,jeden krest? vy spolu pred svatbou nechodite abyste si ujasnily tyhle veci? pak se nedivte ze mate problemy..
Zaslal: po listopad 14, 2005 4:01 pm Předmět:
No jo ale jak vychovávat děti? Otec řekne: To je pravda a to je lež. A matka zase to je lež a to je pravda. Co pak z toho to dítě bude mít? Navíc, když je ve věku, kdy se ještě samo rozhodovat neumí?
Zaslal: čt červen 01, 2006 3:06 pm Předmět:
Myslím že největší a skutečné nebezpečí je, když si opravdový křesťan vezme skutečnou ateistku (a naopak). Ten vztah jsem zažil a málem se to manželství i uskutečnilo. Taky tam hrála roli nesourodá znamení zvěrokruhu, ale propaganda ze strany ateismu a výsměch víře, to je snad ještě horší než mezikonfesní diskuse. Věřte mi. _________________ Pym
Souhlasím
s Lolikem a Písničkou. Vezme - li si protestant katolíka, dříve či později narazí - snad jen vzácně ne. Opravdu je naprosto odlišná věrouka a až přijdou děti, vznikne i ötázka, jaké náboženství preferovat?
Je daleko lepší tomuto předejít a držet se Bible, že si máme brát partnery stejné víry. Věřte mi, že vím, o čem mluvím. _________________ Irena
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Můžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Můžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Můžete hlasovat v tomto fóru.