Zaslal: čt listopad 11, 2004 11:16 am Předmět:
Z Bible jako křesťané víme, že cesta do nebe nevede zkrze nikoho jiného než zkrze Ježíše Krista. Často jsem si říkal a co ti lidé, kteří o Ježíši v životě neslyšeli a zemřeli. Ti nebudou spaseni? Já věřím, žee někteří z nich budou, ale pak se zde nabízí otázka k čemu šířit evangelium, když lidé jsou spaseni i bez jeho slyšení?...
Zaslal: pá listopad 12, 2004 6:58 pm Předmět:
Jak se zdá z evangelií, sám Ježíš se touto otázkou nezabýval. Je dokonce velmi zajímavé, že sám, dříve než veřejně vystoupil, chodil po Zemi více jak tři desítky let, a lidem kolem sebe toho asi moc neříkal, určitě aktivně a veřejně nehlásal evangelium, a přitom musel asi tušit, že řada z nich jde do zahynutí....
Určitě toto zjištění stojí za zamyšlení a je otázkou, jaké z toho vyvozovat závěry. Osobně se přikláním k tomu, že život podle evangelia by měl být lepší život, než život ve neznalosti Boha a svévolnosti, a to motivováno láskou k bližnímu by měl být hlavní důvod šíření evangelia.
Problém je v tom, že lidé si mnohem častěji libují v životě plném hříchu a mají pocit, že život podle evangelia by pro ně byl strádáním...
Kdyz nam dal Buh zivot zadarmo, tak proc by nam ho taky nemohl vzit..a navic to Buh predpovedel, tak cemu se ted divit.. _________________ Margita Kaiserova, jsem normalni holka..
Zaslal: po listopad 21, 2005 12:08 pm Předmět:
evangelium je jedna z možností, jak naplnit svůj život...nemůže tě k němu nikdo donutit, avšak můžu ti ho doporučit...
Nech k sobě přijít slova svých dětí,
sic padnou tobě za oběti.
Hledal-li jsi stále domov svůj,
avšak vlákán byls v temnou sluj.
Ta lež, kterou tě živili, leč bezpečí,
je ti i světu zhoubou největší.
Vysvětlení: děti jsou tvé myšlenky a náplň tvého života.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Můžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Můžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Můžete hlasovat v tomto fóru.