Zaslal: čt únor 20, 2025 5:53 pm Předmět: Máš na Zemi důležitější práci, musíš se vrátit a dodělat ji.
V roce 1932 Arthur E. Yensen, vysokoškolsky vzdělaný zapřísáhlý materialista a úspěšný tvůrce kreslených seriálů, se rozhodl vzít si na nějaký čas volno a propracovat svůj týdně vydávaný seriál „Odvážný Willie Wispo“. Protože hlavní postavou byl tulák, Yensen se jím na chvíli také stal a splynul s více než šestnácti miliony nezaměstnaných, které v té době v USA byli. Jel stopem z Chicaga přes Minesotu až ho nějaký mladík vzal sportovním vozem se stahovací střechou do Winnipegu.Protože jel příliš rychle na to, jaká byla silnice, auto se dostalo na krajnici kde byla olejová skvrna a skončilo serií přemetů. Oba muži byli vymrštěni plátěnou střechou dříve, než se auto rozbilo v příkopu. Řidič vyvázl nezraněn, ale Yensen zraněn byl. Právě když mu na pomoc přiběhly dvě ženy, které neštěstí spatřily, začal ztrácet vědomí : „Postupně se obraz země ztrácel a na jeho místo se dostával obraz nového, krásného světa – krásného nade vší obrazotvornost! Asi tak půl minuty jsem viděl současně dva světy. Nakonec, když země zmizela, jsem stál v nádheře, která mohla patřit jedině do nebe. V pozadí byly dvě krásné kuželovité hory podpobné Fudžijamě v Japonsku. Vrcholky byly zasněžené a svahy zdobila zeleň nepopsatelné krásy. Hory se zdály být vzdáleny asi patnáct mil, přesto jsem mohl vidět jednotlivé květiny rostoucí na jejich svazích. Viditelnost jsem odhadoval asi tak stokrát lepší než na Zemi. Nalevo leželo lesknoucí se jezero se zvláštní vodou – čistou, do zlatova zářící a vábící ke vstupu. Jako by byla živá. Celá krajina byla pokryta trávou tak bohatou, svěží a zelenou, že to nelze slovy popsat. Napravo byl pak háj vzrostlých stromů, které, dá li se to tak říci, byly ze stejného materiálu jako všechno okolo. Mezi prvními stromy jsem viděl asi dvacet lidí. Hráli nějakou hru, při které zpívali a tancovali. Drželi se za ruce, tančíce živě do kolečka. Jakmile mě spatřili, čtyři z nich zanechali hry a radostně ke mě přibíhali, aby mě pozdravili. Když se přiblížili, odhadl jsem věk u jednoho na třicet u dvou na dvacet a u jednoho na dvanáct let. Jejich těla jakoby vůbec nic nevážila a půvab a krása jejich ladných pohybů byly pozoruhodné. Obě pohlaví měla dlouhé vlasy a do nich zapletené květiny. Vlasy jim splývaly v bohatých lesklých vlnách až k pasu. Nejenže mne jejich nádhera uchvátila, ale naplnila mě posvátnou úctou. Nejstarší ,největší a jak se zdálo nejsilnější muž, mi příjemným hlasem oznámil : Jsi v zemi smrti. Žili jsem na Zemi stejně jako Ty, dokud jsem nepřišli sem. Vyzval mne, abych se podíval na svou paži. Podíval jsem se tedy a uviděl jsem, že je průhledná, opravdu, matně jsem skrz ní viděl.Pak mi ukázali trávu a stromy. Byly také průhledné. Přesně tak bylo v bibli popsáno nebe. Potom jsem si všiml, že krajina mi začíná být povědomá. Jako bych tu už někdy byl. Vzpomněl jsem si na to, co je na druhé straně těch hor. Potom jsem si s náhlým výbuchem radosti uvědomil, že toto je můj skutečný domov. Tam na Zemi jsem byl jen návštěvníkem, ztracencem toužícím po domově. S povzdechem úlevy jsem si řekl, díky Bohu, že jsem zas zpátky. Tentokrát zůstanu.
Yensenova ohromující návštěva byla dlouhá – více detailů je popsáno v knize „I saw Heaven“ Nechtěl odejít ale bylo mu řečeno : „Máš na Zemi důležitější práci, musíš se vrátit a dodělat ji.“
Ve svých 34letech přešel od ateismu k mysticismu. Během první světové války sloužil jako vozataj a když válka skončila postavil si svůj vlastní dům v Parmě ve státě Idaho z pemzových kvádrů , které nalámal se svými syny. Později se stal pedagogem, veřejným mluvčím, byl aktivní v politice, zabýval se starověkým sochařstvím ( jeho práce zdobí městský park v Parmě ), byl autoritou v organickém zahradničení i výživě a byl jmenován jedním z „nejvýznamnějších občanů státu Idaho“. V roce 1992 se vrátil zpátky „domů“.
Dokončil práci a vrátil se domů.
I my, až dokončíme práci, vrátíme se zpátky k Němu domů _________________ Magdalena
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3
Strana 3 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.