Jak vnímáte Boží vůli, směrování?
Vnímáte Pána i ve sděleních / názorech bližních?
Boží vůle je to, co nám Bůh jako Jeho vůli zjevuje - většinou skrze Ducha moudrosti a zjevení. Snaha vnímat Pána ve sděleních / názorech bližních je či může být ošidné až nebezpečné.
Něco jiného jsou svědectví našich bližních o tom, co prožili s Bohem, tzn. svědectví o Božích skutcích, na nichž nám může být Boží vůle také zjevena.
Naposledy upravil Willy dne po červenec 10, 2023 10:49 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: po červenec 10, 2023 10:40 pm Předmět:
Sdělení Boží vůle můžeme vnímat srdcem i rozumem, skrze Písmo, sny, bližní, film, píseň… je to různé podle vnímavosti duše.
Vím, že slova písně “ Pábitelé” mi dala odpověď na mou otázku
Založen: Nov 22, 2009 Příspěvky: 1255 Bydliště: Česká republika
Zaslal: út červenec 11, 2023 10:52 am Předmět:
Magdalena07 napsal:
Sdělení Boží vůle můžeme vnímat srdcem i rozumem, skrze Písmo, sny, bližní, film, píseň… je to různé podle vnímavosti duše.
Ano, s tím souhlasím Magdaleno, děkuji.
A ještě k bližním - konkrétně:
V mnoha lidských činnostech a v soužití je třeba domluva a spolupráce (byla mimo jiné potřeba i při zakládání a pro fungování Katedrály). I v hlasu bližních já osobně často slyším /vnímám/ Boha - a neumím si představit, že by tomu tak ve společných činnostech lidí nebylo...
Zaslal: út červenec 11, 2023 11:25 am Předmět:
Je to tak, naši bližní jsou nám posláni Bohem a proto bychom něli být vnímaví a dobře naslouchat, co nám Bůh jejich prostřednictvím chce sdělit. S odstupem času pak litujeme, že jsme tuto radu neposlechli a draze platíme za neposlušnost _________________ Magdalena
Zaslal: út červenec 11, 2023 11:33 am Předmět: Re: Boží vůle, směrování
brusle7 napsal:
Tak v tomto se , Willy, asi neshodneme. Já v mnoha věcech a sděleních od druhých lidí vnímám jako Boží vůli... Samozřejmě ne vždy - ale často ANO...
To je normální, že se lidé v něčem neshodnou. Amos 3:3 k tomu říká Cožpak půjdou dva spolu, aniž by se dohodli? (ČSP, pod čarou)
Ale co se týče Boží rady, je jen jeden Podivuhodný Rádce, je jen jedna vůle Boží, myšleno ta nejlepší, ta dobrá, libá a dokonalá. Jsou i další Boží vůle, jako např. dopouštějící a dovolující. Ale ty přicházejí na řadu, až když ta první selže. A je na nás, která z nich to bude. Bůh v Kristu radí tu první.
Zaslal: út červenec 11, 2023 11:52 am Předmět:
Willy, i skrze proroky lidé vnímali /nebo nevnímali/ Boží vůli... Ne všichni prorokům věřili... Dle mého poznání Bůh mluví někdy (a poměrně často) i skrze naše bližní kolem...
Zaslal: út červenec 11, 2023 12:22 pm Předmět:
brusle7 napsal:
Willy, i skrze proroky lidé vnímali /nebo nevnímali/ Boží vůli... Ne všichni prorokům věřili... Dle mého poznání Bůh mluví někdy (a poměrně často) i skrze naše bližní kolem...
Může být, Bůh může všechno, co chce a je v tom naprosto svrchovaný. Ošidnost a nebezpečí, které jsem měl na mysli, vidím v hledání Boží vůle u bližních místo u Boha přímo.
Zaslal: út červenec 11, 2023 12:38 pm Předmět:
Ano. Já pokládám za správné obě cesty, s rozpoznávání v "argumentech" bližních + svých, v Duchu svatém (pokud vnímám snad výjimečně "rozpor")... A Bůh mi vždy sdělí pravdu - někdy mne ji nechává i delší dobu hledat právě ve volbě "možností" kolem - a vždy se raduje - a společně radujeme, pokud jsme ve shodě.
Zaslal: út červenec 11, 2023 1:34 pm Předmět:
Každý, kdo byl znovuzrozen a tudíž má Božího Ducha = Boží Dech v sobě, má moc odpouštět hříchy, jak říká Jan ve 20 kap. 19.-23.
Komu odpustíte hříchy, tomu budou odpuštěny , komu neodpustíte, tomu odpuštěny nebudou.
Pokud někdo vůči člověku se proviní a omluví se, lituje svého
skutku, vždy mu má být odpuštěno.
Ale co když se neomluví…?
Jà to mám tak, že mu odpustím, ale už se s ním nemusím setkávat. Zrada, lež, pomluva….bolí to, ale odevzdávám toho člověka Bohu…ale přátelit se s ním nemohu.
Pokud je to hodně blízký člověk a místo omluvy, své chyby stále navyšuje, pomalu, ale jistě mé city k němu ochabují… až to dojde tak daleko, že je mi lhostejný _________________ Magdalena
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.