Zaslal: út květen 25, 2004 1:13 pm Předmět:
tady není co komentovat Ježíš to řekl jasně-: Jan 16:2 Budou vás vylučovat za synagóg; ano, přichází hodina, že ten, kdo vás zabije, bude se domnívat, že tím uctívá Boha.
Zjevení Janovo 17:1 Tu přišel jeden z těch sedmi andělů, kteří měli sedm nádob, a promluvil ke mně: \"Pojď se mnou, ukážu ti soud nad velikou nevěstkou, usazenou nad vodami,
2 se kterou se spustili králové světa a vínem jejího smilství se opíjeli obyvatelé země.\"
3 Anděl mě odvedl ve vytržení ducha na poušť. Tu jsem spatřil ženu sedící na dravé šelmě nachové barvy, plné rouhavých jmen, o sedmi hlavách a deseti rozích.
4 Ta žena byla oděna purpurem a šarlatem a ozdobena zlatem, drahokamy a perlami; v ruce držela zlatý pohár, plný ohavností a nečistoty svého smilství,
5 a na čele měla napsáno jméno - je v něm tajemství: \"Babylón veliký, Matka všeho smilstva a všech ohavností na zemi.\"
6 Viděl jsem tu ženu, zpitou krví svatých a krví Ježíšových svědků. Velice jsem užasl, když jsem ji viděl.
7 Ale anděl mi řekl: \"Čemu se divíš? Já ti odhalím tajemství té ženy i té sedmihlavé a desetirohé šelmy, která ji nese.
Mohl bych vypíchnout verš 17,4 \"...držela pohár...\" - to je kalich. Ale osobně si myslím, že za těchto okolností diskuze na toto téma nepůjde dopředu.
Čarodějnice pronásledovali i protestanté (zejména kalvinisté ale i luteráni). Oni naši husité také mají na rukou krev (dokonce krví začínali - vzhledem k přijímání pod obojí jak obrazné) - vypálené kláštery, vyvražděné vesnice... Před tímto zase strkají hlavu do písku oni. K problematice čarodějnic (potažmo inkvizice) se ale vyjadřuji zde Grano Salis Forum Index >> Jsou rozdíly mezi protestanty a katolíky nepřekonatelné? >> a co Genesis? i sodůvodněním proč je to v té sekci.
Zaslal: po červenec 02, 2007 5:40 am Předmět: Sa im čuduješ?
ja sa im gepa nečudujem že robili násilie ved od zlozvyku naučeneého od svojej matky RKc sa tažko odvyká.kto vyrastá v násilnom prostredí berie také zlozvyky ako niečo prirodzené.a tá doba násilia sa pomaly vráti a nebude to musieť byť zrovna násilie telesné ale bude to môcť byt násilie nátlakové.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Můžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Můžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Můžete hlasovat v tomto fóru.