Zaslal: pá leden 03, 2003 11:56 pm Předmět:
Pro mnoho z Vas, kteri ctete tento text je krestanska vira do jiste miry ucitou zivotni naplni. Zkusili jste se nekdy zamyslet nad tim, jestli kracite po prave bozi ceste? Chci Vam polozit tyto a jine fatalni otazky. Ano, jiste jste pochopili, ja zpochybnuji kvalitu Vasi viry. Jsem Hermetista ,symbolisticky malir, obdivovatel zivota... ani na jednom si nezakladam. I pres dnesni flexibilitu Vasi viry se musim oznacit za antikrestana. Tesim se na Vase prispevky.
Zaslal: so květen 20, 2006 7:19 pm Předmět:
nie kresťanstvo nieje mojou životnou náplňou, napriek tomu, že som k nemu bola od útleho detstva vedená...vždy vo mne zanechávali hlbokú ranu oprávnené pochybnosti, že kresťanstvo ma utláča, nariaďuje mi zákonitosti môjho vlastného života, akoby som snáď nebola schopná prejsť si sama všetkými úskaliami a dospieť k osobnému pochopeniu...kresťanstvo nás učí "niečo" bezvýhradne rešpektovať a všetkému "ostatnému" sa vyhýbať, pod nátlakom domnelého hriechu..nie to podľa mňa nieje cesta slobodného a uvedomelého človeka, ktorý sa túži nájsť sám v sebe a nie v osnove danej druhými v ktorej vlastne ani niet čo nachádzať, okrem starostlivo rozostavených ľahkostráviteľných návnad pre dôverčivé tvory...predpokladám, že je reč o hermetizme, súvisiacom s esoterikou, učenie mocných prírodných silách..Paracelsus bol hermetikom ak sa nemýlim (?)
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Můžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Můžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Můžete hlasovat v tomto fóru.