Ježkovy voči, co to tady lidi píšete, nezlobte se, že to takhle napíšu, za pitomosti???
Jsem z CB a o tom, že by se ke kazatelům vzhlíželo, nic nevím. Každá holka, která má soudnost, ví, že vzít si kazatele je pěkně nevděčný úkol. O holkách studujících na Evangelikálním teologickém semináři se říká, že studují na manželku kazatele. Fajn, já si žádného nevzala a rozhodně toho nelituju.
K těm charismatikům: čím jsou tak provokativní, že se o tom musí diskutovat? Já se k charismatikům sice církevní příslušností neřadím, ale osobní zbožností a určitými důrazy ano. V naší církvi je v tomto ohledu dost velká tolerance a nikomu to nevadí. Zároveň se ráda občas podívám do jiných \"charismatických\" sborů, mám tam plno přátel a mám je ráda. A že občas mezi křesťany dojde k nedorozumění, to je prostě realita. A děje se to jak mezi protestanty, tak mezi katolíky, jak mezi charismatiky navzájem, tak mezi konzervativními evangelikály navzájem a pochopitelně mezi jednotlivými skupinami. Proto se tolik těším do nebe, protože tam už nebude hřích, nikdo nebude sobecký a nebude druhé lidi zbytečně zraňpvat. Ale lidi...!!!! Proč bychom se to nemohli učit už teď? Vždyť to, že nebudu někomu nadávat a podobně, ještě neznamená, že si stojím za určitými pravdami, o nichž věřím, že jsou biblické?
Zaslal: út květen 25, 2004 1:05 pm Předmět:
jsem protestant a vidím to následovně: problémy můžou být všude v jakékoliv společenství. Jde především o to kdo je středem daného společenství, jestli je to Ježíš a Duch svatý tak je to super, ale jestli je to člověk nebo nějaké učení odporující Bibli pak je to špatné. Já se za 12 let co jsem křestanem naučil pár věcí: 1. nic nenahradí mé osobní studium bible
2. nic nenahradí můj osobní vztah s Bohem
3. člověk i sebevětší evangelista není neomylný
4. nesuď podle zdání ale suď spravedlivým soudem podle písma a podle ovoce
víte řeknu Vám jednu věc tam kde je Boží láska kde je přijetí člověka, kde je opravdovost, kde je Boží přítomnost tam lidi vždy půjdou a nemusím kvůli tomu špinit jinné..
Chodím do malého společenství kde nás je asi 15 lidí a je tu opravdu rodinnná atmosféra, vždy se do společenství těším protože je tu opravdovost chodí sem róm, mentálně postožení lidé ,ing a jiní a přesto nás spojuje opravdové přátelství. Je jasné že ve větších sborech je tohle těžší uhlídat, protože náš nepřítel satan nespí a hledá jakýkoliv kořen hořkosti který by zasel a působil rozdělení.
Nevím, ale je možné pohledět do nedávné historie - myslím roztržení Jednoty Bratrské, či zrovna v mé církvi ČCE odtržení, či roztržení několika sborů. Také si myslím, že jsou v charismatických církvích jedinci více manipulováni.
Je neuveritelne a smutne a pritom \"psane\" v tak elementarni veci jako v bibli, jak snadno se daji bratri rozdelit, mrzi me ze takovym zpusobem hodnotite odlisne nazory Vasich bratri at jednech ci druhych. Rada bych prispela jmenovite, ale nevim jak se to dela, takze Buh s Vami a hledte vic do svych srdci, at jsou cista, nebo chcete-li i naivni jako detska, vsechno ostatni prijde samo.....
Ide oto aby nas zrak bol namiereny inde, a to sa uspesne darí jednemu radu ktorí bol kvoli tomuto zalozeni Ignasiom deLoyly. Poviem vám Jezuiti sa musia velmi radovat ked citaju tento portal.
Zaslal: pá srpen 18, 2006 1:42 pm Předmět:
Nevím jak vy, ale já si myslím, že charismatici kladou důraz hlavně na dary ducha svatého, ať už to je uzdravování, proroctví, slova, moudrosti, atd.. Důležité je každodenní naplňování svatým Duchem. Proti tomu nemůže snad nikdo nic mít. Jde to napříč denominacemi, podpořil to i papež Pius 23 a II. Vatikánský koncil. Problém nastává až při zakládání vlastních sborů. K tomu ale většinou přispívají sami tradičnější církve, které někdy nechtějí dát Duchu svatému prostor a často proti takovým projevům dokonce bojují. Znám však i velice tradiční farnosti, kde byli charismatici přínosem. Letniční církve se bohužel vzhlédly především v daru mluvení andělskými jazyky, ale ve skutečnosti by bez charismatických prvků nepřežily. Zavedením jakéhoho svazu nezávislých sborů vznikla denominace v podstatě sdružující původní charismatické hnutí, která je lépe definovatelná a pochopitelná, a snad proto do ní již vstoupilo 500 mil. lidí na celém světě. S největší pravděpodobností dojde v ČR k výraznému nárůstu členstva letničních církví na úkor církví tradičních, s tímto procesem však bude souviset jisté zmírněnění mnohdy až sektářských požadavků na své členy, podobně jako v USA, kde ve velkých městech jsou tyto sbory tak obrovské, že mají charakter lidové církve. Tradičním církvím vzkazuji, nebojte se Ducha svatého a lidé vám přestanou utíkat.
musim nesouhlasit, jako clen chasismaticke cirkve, nejdulezitejsi nejsou dary, nejdulezitejsi, je osobni vztah s Bohem Otcem, Jezisem a Duchem Svatym, z toho vychazi vsecno ostatni..... a kdyz me Buh miluje tak moc , ze zemrel za me spaseni, proc neprijmout darky ktery nam chce dat? proc netouzit po tom co nam Jezis vydobil na krizi....proc odmitat a limitovat Ducha Boziho? znate neco lepsiho nez stat v Bozi pritopnosti a vedet ze jste ten nejmilovanejsi tvor na svete?
Důraz na spasení mají snad všechny církve kromě CČSH a dalších, co se úplně neztotožnili s významem Kristovi oběti a za důležitější považují Ježíšovo učení - to co říkal, jak žil, jak smýšlel - z Bible volá morální apel. Ano, spasení je to nejdůležitější, ale z toho ostatní dávají charizmatici důraz na duchovní dary. To snad nemůžete popřít. Spasení je jen začátek, cílem je nový život v Duchu.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Můžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Můžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Můžete hlasovat v tomto fóru.